måndag 10 mars 2014

Gåtan Felicia Hill och Dunkla hot

Adrian brukar vara lite av klassens clown och hänger med ett gäng som ofta strular till saker. Men när Felicia Hill dyker upp i skolan blir Adrian som förhäxad! Han bestämmer sig för att skärpa till sig och göra allt för att Felicia ska gilla honom. Och det går oväntat bra. Han får hänga med hem till henne efter skolan redan andra dagen och där får han lära henne några gitarrackord.

Men nästa dag är Felicia försvunnen och ingen verkar veta vad som hänt. Allt är väldigt mystiskt. Adrian går tillbaka hem till Felicia för att försöka få tag på henne. Men ingen finns hemma, en granne säger att Felicia och hennes mamma har rest iväg med stora resväskor, och lägenheten är i en enda röra, som om någon brutit sig in. Så dyker en storväxt, aggressiv man upp i trapphuset och börjar ställa frågor! Adrian flyr hemåt hals över huvud. Men på kvällen ser han något rött som liknar Felicias hår fladdra till i en buske utanför huset. Är det Felicia? Vad gör hon där i så fall?

Elsie Petrén har skrivit en bok till om Adrian. Den heter Dunkla hot och i den här boken får Adrian ett mystiskt hotbrev med utklippta tidningsbokstäver. Där står det att hans mamma, som är journalist, måste sluta att skriva artiklar, annars kommer "något förfärligt" att hända. Adrian tror först att det är hans kompisar som driver med honom. Men så kommer ett till brev. Och så upptäcker Adrian att någon har varit i hans rum och rotat i hans lådor och skåp. Vad är det som händer egentligen? Är det verkligen allvar? En spännande bok på temat rasism och främlingsfientlighet.

Böckerna om Adrian passar dig som är ungefär 11-14 år. Elsie Petrén har också skrivit Zätadeckarna för lite yngre läsare, och deckarna med kommissarie Tax för lågstadiet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar